SLIDER-F


Prof. Dr. Vedia Dökmeci Gayrimenkul Araştırmaları Teşvik Ödülü: 

04-05 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek olan "Gayrimenkul Araştırmaları Ulusal Konferansı" kapsamında sunulan bildiriler arasından jüri tarafından seçilecek bir bildiriye Prof. Dr. Vedia Dökmeci Gayrimenkul Araştırmaları Teşvik Ödülü verilmesine karar verilmiştir.

Prof. Dr. Vedia Dökmeci 2001 yılında İTÜ Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programını Türkiye'de alanında öncü bir program olarak kurmuştur. Planlama ve Gayrimenkul Geliştirme konularında sayısız uluslararası yayınları ile, adının verildiği modeliyle, aldığı ödüllerle, araştırmaları ile daima gençlere örnek olmaktadır, birçok genç öğretim elemanıyla ortak yayın ve işbirliği yapmaktadır.

 Bu ödülün geleneksel olarak her yıl verilmesi planlanmaktadır. 

Katılım Şartları:
Gayrimenkul Araştırmaları Ulusal Konferansında sunulmuş olması esastır.
Yazarın 40 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
Bildiri konusunda sınırlama bulunmamaktadır. 
Başvuran bildiride birden fazla yazar olabilir.


vedia     






Prof. Dr. Yük. Müh. Mim. Vedia DÖKMECİ 

Vedia (Arpacı) Dökmeci İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Yük. Müh. Mim. olarak Haziran 1962’de mezun olmuştur. “Columbia University, School of Architecture” (New York)’den “M.S.” (hospital planning, 1969)  ve “Ph.D.” (“An analytical planning approach to regional health facility systems”, 1972) derecelerini almıştır.  İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde doçent (1979) ve profesör (1988) olmuştur. “Harvard Univ.-M.I.T. Joint Center” (1976), “Univ. College London” (1979) ve “Univ. California, Berkeley” de (1980) yaz dönemlerinde araştırmalar yapmıştır.   

Planlamada sayısal yöntemler, “location theory”  ve “transformation of urban systems” lisans ve lisanüstü derslerini vermiş ve yüksek lisans ve doktora tezleri yürütücülüğünü yapmıştır. Araştırmaları;  İTÜ, TÜBİTAK, DPT ve Sağlık Bakanlığı’nca desteklenmiş ve tesis yer seçimi matematiksel modellemeleri ve uygulamaları, sağlık tesisleri, şehir ve bölge planlaması, kentsel dönüşüm ve gayrimenkul geliştirme konularında yoğunlaşmıştır.  “ISI” kapsamındaki bilimsel dergilerde yalnız başına ve öğrencileriyle birlikte kırktan fazla makale ve dokuz  kitap yayımlamıştır. Kendisine Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) Bilim Ödülü* (1999) verilmiştir. İlk “Gayrimenkul Geliştirme Programını” İTÜ’de başlatmış (2001-) ve  başkanlığını  (2001-2006) yapmıştır.